Získajte prehľad o overení organizácie

12.4.2024 | Jindřich Zechmeister

Získanie overeného certifikátu sa môže stať takmer nočnou morou, preto je zásadné si na začiatku vybrať dobrého partnera. Zákazníkom sme pridali možnosť sledovať detailne priebeh overenia organizácie. Majú prehľad o aktuálnom stave overovania, čo povedie k hladšiemu priebehu overenia, ale aj jeho rýchlejšiemu dokončeniu a vydaniu certifikátu. S nami získate TLS certifikát najrýchlejšie na trhu, na to sa môžete spoľahnúť

Zabezpečenie je vďaka nám prístupné každému

Našim cieľom je urobiť zo získania a nasadenia certifikátu príjemnú skúsenosť. Celý proces by nemal byť zložitý, pretože aj tak je vďaka heterogenite súčasných IT systémov so zabezpečením dosť práce. Preč sú doby, kedy sa certifikátom zabezpečil firemný web a poštový server; dnes na internet pristupujú aj chladničky či práčky.

Overené certifikáty umožňujú potvrdiť identitu vlastníka a preto sú stále veľmi dôležité pre vzájomnú dôveru. Účinne tiež zamedzujú phishingu pomocou 'anonymných' DV certifikátov. Vzhľadom na nutnosť overenia spoločnosti pred vydaním certifikátu však prvotné vydanie nebýva obratom (ďalšie už áno) a certifikačná autorita žiadateľa aktívne overuje. To sa dnes už zmrsklo na rešerši verejne dostupných zdrojov a potvrdení zo strany zákazníka, ale sú prípady, keď by bez nášho zásahu nebol certifikát vôbec vydaný.

Naši zákazníci novo získavajú lepší prehľad o overení organizácie, pokiaľ ho práve podstupujú. Aké informácie máte k dispozícii a ako ich vykladať sa dozviete ďalej.

Overenie je vďaka nám transparentné

Do detailu objednávky v zákazníckom účte sme pridali informácie o stave overenia organizácie (u OV a EV certifikátov). Teraz máte kompletný prehľad o priebehu celého procesu vrátane jednotlivých fáz. Táto informácia vám pomôže odhaliť hroziace komplikácie.

V detaile stavu overenia objednávky vidíte okrem overenia domén aj fázy overenia organizácie. Jednotlivé kroky začínajú stavom "Pending" a postupne zozelenajú; pri dokončení zmizne a nahradí ich celkový stav "Complete".

Detail overenia organizácie u zažiadanej objednávky
Detail overenia organizácie pri zažiadanej objednávke

Fázy overenia organizácie sú napríklad tieto:

  • Nájdenie telefónneho čísla vo verejnom zdroji tretej strany
  • Overenie adresy
  • Kontrola blacklistu a legitímneho stavu podnikania firmy, vrátane počtu rokov podnikania

Prehľad o týchto informáciách pomôže k hladšiemu dokončeniu overenia, pretože budete vedieť, že už prebieha; budete tiež vedieť na čo máte reagovať. V dôsledku toho bude váš prvý certifikát pre organizáciu vydaný rýchlejšie.

Poďme sa pozrieť na dva najčastejšie scenáre, na ktoré môžete stretnúť.

  • Overenie ešte nebolo zahájené - na overení vašej organizácie nezažala CA zatiaľ pracovať. Môžete to pre vás zaurgovať.
  • Overenie prebieha, ale už niekoľko dní je v rovnakej fáze - CA zrejme čaká na reakciu od vás. Skontrolujte e-maily a kontaktujte nás pre dokončenie overenia.

V oboch prípadoch je najlepšie dať nám vedieť a my pre vás zaistíme dokončenie procesu overenia. To bude potom platné až 13 mesiacov a organizácie (pre OV/EV ani domény) sa potom nebude musieť overovať znova.

Prečo sme v našom odbore najlepší

Máme obrovské skúsenosti s overením organizácií, pretože sme už zákazníkom vydali státisíce certifikátov. Vieme bez problémov zariadiť ako bežné OV a EV certifikáty, tak aj špeciálne produkty typu VMC certifikát, kde je overenie neštandardné.

Maximálne využívame dostupné nástroje certifikačnej autority av najvyššej možnej miere využívame už existujúce overenia. Vďaka tomu dostanú naši stáli zákazníci certifikát obratom a nemusia sa overovať stále dookola.

Pre overenie certifikátov máme u certifikačnej autority dedikovaný európsky tím, takže sa nebudete musieť stretávať s prípadným nepochopením zo strany tímov v JAR či USA. Novým zákazníkom garantujeme, že s našou pomocou získajú certifikát najľahšie a najrýchlejšie, a navyše ušetria ušetria oproti kúpe priamo od spoločnosti DigiCert.